Kiilakehystys

 

Ennen kuin kankaalle maalattu tai kopiotu taideteos kehystetään kehyslistalla, pingotetaan se ns. kiilapuihin. Toimitamme kiilakehystetyt taulut ripustusvalmiina (ts. ripustuslanka kiinnitettynä). Kiilakehystetyt taulut ovat yksinkertaisen miellyttäviä, painoltaan erittäin kevyitä ja helppo kiinnittää. Saatavillanne on kaikki samat taulut kuin kangastulosteissakin. Taulujen pinta-ala on hieman pienempi kuin kangastulosteissa, koska valkoinen reunus, josta kangas kiinnitetään kehyslistaan, käännetään taulun taakse (katso kuva).

Kangas mitataan ja valitaan sopivat kiilapuut. Kiilapuut kiinnitetään toisiinsa siten, että saadaan tasainen kehys. Kangas levitetään kehyksen alle.

Kankaan reuna käännetään kehyksen taakse ja niitataan puuhun kiinni edeten keskeltä sivuille. Taulu mitataan ja varmistetaan, että kangas on tasaisesti kiinnitetty. Tarvittaessa kulmat säädetään ja kangas kiristetään vielä palkeilla.

Seuraavaksi kiinnitetään ripustuslanka. Kiilapuihin pingoitettu kangastuloste, eli kiilakehystetty taulu, on sellaisenaan ilman kehyslistaakin kaunis sisustustaulu.